Carnival

2023.02.15. 18:47

Angol szakkörös óvodások farsangoztak a Lencsésin

Carnival – Farsangi bulit tartott a békéscsabai Lencsési Közösségi Ház ovis angol szakköre szerdán. A kicsik jelmezbe bújtak, táncoltak és angol dalokat énekeltek.

Gyemendi Réka [email protected]

A gyermekek jelmezbe öltöznek

Fotó: Für Henrik

Takács Péter intézményvezető elmondta, minden héten egyszer tartanak a gyermekeknek angol nyelvű, játékos foglalkozást a közösségi házban Baráthné Kutasi Györgyi pedagógus vezetésével. A farsangon a gyermekek jelmezbe öltöznek, angol dalokat hallgatnak, énekelnek és táncolnak, s ilyenkor a szülők is jelen vannak.

Baráthné Kutasi Györgyi, a Lencsési Általános Iskola pedagógusa elmondta, már közel húsz éve tartja az angol szakköröket a közösségi házban. A nyelvoktatást a gyermekek hároméves korától kezdik és mivel ez egy hároméves program, körülbelül hat-hét éves korukig járnak ide a gyerekek. A pedagógus elárulta, játékos formában, rengeteg mozgással tanítják az angolt, a hangsúlyt főként a szókincsre helyezik. 

Ilyen életkorban úgy szívják magukba a tudást, mint a szivacs, nem gondolkodnak azon, hogyan ejtsék ki a szavakat. Mire iskolába mennek, már nem ijednek meg attól, hogy nyelvet kell tanulniuk, nem lesz bennük gát, nem lesz gondjuk a kiejtéssel. Tehát mindenképpen érdemes ebben a korban megismertetni őket az idegen nyelvvel, mert sokat profitálnak belőle fogalmazott a pedagógus, aki örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy bővül a csoport. Mint mondta, tíz fővel indultak és már 30-40 gyermek jár a szakkörbe.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában