Kezdeményezés

2023.02.02. 11:17

Aki fázik, elvihet meleg kabátot a végegyházi művelődési ház előtti vállfákról

Első alkalommal csatlakozott a Ha fázol vigyél egyet, ha segítenél hozz egyet! téli, országos akcióhoz a Végegyháza Könyvtár, Információs és Közösségi Színtér. Kinyó Ágnes, az intézmény vezetője elárulta, több alkalommal olvasott róla, tervezték is, hogy csatlakoznak.

Cs. I.

Fotó: BMH

– Végegyházán van évente több alkalommal akár a helyi Vöröskereszt, akár más civil szervezet megmozdulásaként ruhaosztás, ruhabörze a rászoruló családok részére. Most, hogy egyre hűvösebb az idő, döntöttünk: csak kabátokat osztunk. Illetve kihelyezünk. Bárki vihet, hozhat. Az első kabátok még az előző ruhagyűjtési akcióból maradtak meg, illetve civil felajánlásként érkeztek. Ezeket kitettük a művelődési ház elé. Már igénybe is vették a lehetőséget az erre járó lakosok. Sőt! Kellemes meglepetés ért bennünket, hiszen alig egy napja helyeztük ki a ruhadarabokat, de máris újabb kabátok kerültek a vállfákra. Ez egy jó és fontos kezdeményezés, hiszen, aki szeretne, vihet kabátot névtelenül és ugyanúgy segíthet, akár névtelenül, akár névvel, ha hoz – érvelt az akció mellett Kinyó Ágnes.

Arra kérik az érkezőket: ha kabátot visznek, a vállfákat hagyják a tartón; csak használható kabátot hozzanak; a földön ne hagyjanak kabátot, vállfát; csak annyi kabátot vigyenek el, amennyire valóban szükségük van.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában