Beszámoló

2023.02.28. 07:08

A település biztonságáért, nyugalmáért dolgoznak a nagykamarási polgárőrök

A Nagykamarási Polgárőr Egyesület 2022. évi munkájáról közgyűlésükön számolt be elnökük, Nagy Sándorné. Hasonlóan az előző évhez, egyesületük sikeresen működött. A szolgálati óraszámuk 4801 volt tavaly.

Cs. I.

Fotó: Facebook

Tulajdonjogot vásárolt az egyesület a jelenlegi Kossuth utca 3. szám alatti ingatlanban: – Lelkes összefogással indítottuk az épület külső környezetének a rendbehozatalát (lomtalanítás, gazolás, bozótvágás), majd folytattuk a belső munkálatokkal (festés-mázolás, elektronikai rendszer felújítása stb.). Az épületünket rendbe tesszük kívül s belül, ha az anyagi fedezetünk biztosított lesz - mondta az elnök.

Közösségük emellett természetesen a szolgálatokat is garantálta nagy odafigyeléssel a település közbiztonsága érdekében. Folytatták a közhasznú tevékenységüket is: a családsegítő szervezet közreműködésével támogatták a rászoruló családokat televíziókkal, mosogatógéppel. 

– Örültünk, hogy örömüknek részesei lehettünk. Az almáskamarási polgárőrökkel közösen, a Vöröskereszttel együttműködve, a vonattal érkező ukrán menekültek fogadásában is részt vettünk, élelmiszereket osztottunk az utasoknak. 2022-ben több munkaórát teljesítettünk az előző évhez képest. Kikapcsolódásként megrendeztük a polgárőrök bálját. Az egyesületünk támogatásból tudta finanszírozni munkáit, költségeit - tette hozzá Nagy Sándorné. Az önkormányzattal, a megyei polgárőr szervezettel is jó a kapcsolatuk, ahogy a Mezőkovácsházi Rendőrkapitánysággal és a lőkösházi határrendészeti kirendeltséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában