Összefoglaló

2023.02.07. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 7.

A február hetedik napja sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. február 7-én.

Beol.hu

Hétfő hajnal óta vezető hír: erős földrengések rázták meg Törökország déli és Szíria északi részét. Több ezren életüket vesztették, rengetegen megsérültek, számtalan épület dőlt össze. Ezekben a kritikus órákban A HUNOR nevet viselő, hivatásos magyar mentőszervezet tagjaként három Békés vármegyei tűzoltó is a katasztrófa sújtotta térségben dolgozik

A hideg idő miatt három régióban lép életbe az úgynevezett vörös kód, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása.

Halálra verte idős szomszédját egy 28 éves férfi Esztergomban február 3-án. A gyilkosság után a rendőrök elfogták és letartóztatták B. J-t, aki korábban összeszólalkozott a sértettel, majd meg is verte a 70 éves férfit. Ellene emberölés miatt indult eljárás. Érdekes információ jutott a kemma.hu birtokába a gyilkossággal kapcsolatban. Egy, a családot jól ismerő személy szerint Borbély Zoltán rendőr zászlós gyilkosa rokoni kapcsolatban áll azzal a 28 éves férfival, akit az esztergomi emberöléssel gyanúsítanak.

Bombával fenyegetőző e-mailt kapott hét zalaegerszegi iskola kedden reggel.

A tanulók is tudtak arról, hogy „kenőpénz” által a gazdagabb szülők gyerekei felvételi nélkül vagy „eljátszott” felvételi vizsga révén juthatnak be az oktatási intézménybe.

Kizárólag úgy szabad biztonsági kamerát felszerelni és üzemeltetni, hogy az az illető tulajdonában lévő területre nézzen. Az eszköz a szomszéd portán és az utcán történteket nem figyelheti, rögzítheti.

Tavaly nyáron újra aszfaltozták Békéscsabán a Károlyi Mihály utcát. Ezután megváltozott a forgalmi rend, ami a rutinból közlekedőknek komoly nehézséget okozott. Alig négy hónap alatt három közlekedési balesetben hatan sérültek meg.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Wizz Air légitársasággal szemben, mivel az online jegyvásárlás során vélhetően megtévesztéssel tereli a fogyasztókat feláras szolgáltatásai felé.

Az internetes társkeresőknek, randioldalaknak, appoknak és általában a közösségi oldalaknak köszönhetően a lehetőségek szélesre nyíltak a társat keresők előtt. A bűnözők is felismerték azonban az ebben rejlő lehetőségeket

A fejlesztéseknek mindig az adott településen élők igényeihez kell alkalmazkodniuk, az ott élő embereket kell szolgálniuk – nyilatkozta hírportálunknak dr. Kovács József. Békés vármegye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselőjével a tavalyi év eseményeiről és az idei esztendő feladatairól beszélgettünk.

Az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) 2023–2027 közötti, gazdákat érintő változások, aktualitások kerültek terítékre kedden a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kondorosi agrárfórumán, mely egyben vármegyei küldöttgyűlés is volt. 

A legtöbb óvodában, iskolában ezekben a hetekben tartják a farsangi mulatságokat. A jelmezek ára egy-két kiegészítővel megtoldva bizony magas összegre rúghat, ezért sok szülő inkább kölcsönöz, esetleg varr a gyermekének farsangra. Utánajártunk, mik most a legkelendőbb maskarák.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában