Összefoglaló

2023.02.06. 20:57

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 6.

A február hatodik napja sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. február 6-án.

Beol.hu

Több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét hétfő hajnalban, több száz halálos áldozat és sérült van a helyi hatóságok jelentései szerint.

Nagy Péter József már egy hónapja nem tért haza. Édesanyja nagyon aggódik érte, és bármit megtenne azért, hogy fia előkerüljön.

Fél évszázada, 1973 február 3-án, szombaton szétrobbant a víztorony a Békéscsabai Konzervgyárban. A szerencsétlenségben két munkás meghalt, hárman megsérültek.

Tavaly június 7-én, mint minden más reggelen a szülők felültették a négyéves Inez Flórát a tomajmonostorai óvoda és iskola közös buszára. Aznap reggel egy helyettesítő sofőr dolgozott, aki nem ismerte jól a gyerekeket. T. István megállt az iskolánál, és megvárta, míg a kicsik leszálltak. Elkerülte a figyelmét, hogy egy kislány még a fedélzeten maradt, ezért a buszt lezárta. Inez Flóra csaknem nyolc órát tölthetett az 50 fokosra hevült utastérben, amíg a sofőr rátalált.  A helyszínre hívott mentők gyorsan kiértek, a kislányt pedig kórházba szállították. Az orvosok napokig küzdöttek érte, de végül meghalt. A család szeretné, ha minél hamarabb ítélet születne, de úgy vélik, a büntetőügy legalább két évig elhúzódik.

A bejelentést követő 30 percen belül rendőrkézre került az a 28 éves férfi,  aki Esztergomban verte agyon ismerősét.

Néhány nap alatt több ezren osztották meg egy Nógrád megyei férfi panaszos bejegyzését a Facebookon: azt írja,  február 2-án mentőt kellett hívni a feleségéhez, mivel nagy fájdalmai voltak. A rétsági mentőszolgálat munkatársai érkeztek a helyszínre, ahol kiderült, hogy az apuka nem utazhat a mentőautóban párjával, elmondása szerint a járványhelyzetre hivatkoztak.

Az internetes adathalászok egyre változatosabb módszerekkel dolgoznak, mostanában bankok nevével visszaélve a közösségi médiában magas jutalommal kecsegtető, felmérésnek álcázott hirdetéssel igyekeznek banki adatokat ellopni ügyfelektől.

A magyar kormány megvédi a magyar termelőket Brüsszel tétlenségével szemben, ezért szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzést rendel el hazánk az Ukrajnából érkező gabonák esetében.

Jelentős módosítások lépnek életbe a felsőoktatási felvételi szabályozásában 2023-ban és 2024-ben - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkára a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum (BMSZC) Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikumban hétfőn.

Békés vármegyében a hétvége folyamán kialakult viharos időjárás következtében, a keletkezett károk felszámolására, több mint száznegyven esetben riasztották a tűzoltókat.

Kutyát sétáltattak a Lencsési lakótelep közeli gátnál, amikor arra lettek figyelmesek, hogy autóval érkező ismeretlenek egy utánfutónyi építési törmeléket helyeznek el szabálytalan módon. Ezzel az üggyel keresték meg a napokban Opauszki Zoltánt, a város környezetvédelemért is felelős tanácsnokát. 

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal adatai alapján vármegyénkből három technikum került be a legjobb száz közé.

Indulásától számított öt nap alatt egymillió felhasználót tudhatott magáénak a ChatGPT: másoknak ez évekbe telik.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában