Összefoglaló

2023.02.05. 20:40

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 5.

A február ötödik napja sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. február 5-én.

beol.hu

Arankával vonultak a busók, bánatot égettek Mezőkovácsházán

Fotó: Für Henrik

Vasárnapi podcastunk vendége Harangozó Imre néprajzkutató, az Újkígyósért Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Az alapítványnak januárban ítélték oda a Szülőföldünkért-díjat.

Hamisítatlan, téltemetésre kiváló, hideg, de napfényes időjárás mellett fogadták a mohácsi busókat a mezőkovácsháziak vasárnap délelőtt. Téltemető programjuk már hagyományos, idén hetedik alkalommal szórakoztak együtt a városlakók a környékről érkezőkkel. Sok nevetés, móka és kacagás, hangos kerepelés, tánc és tüzeskedés jellemezte az idei programjukat.

Szemenyei Kamilla őrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság járőre otthon édesanyjával évek óta gyűjti a műanyag kupakokat. Kamuton élnek, és mindig van valaki, aki valamilyen jótékony célra átveszi ezeket tőlük

A 83. percig vezetett a Békéscsaba a dobogóra is esélyes Gyirmót FC Győr ellen, ám a vendégek egy jól kivitelezett támadás végén kiegyenlítettek és pontot mentettek.

A szombati szélvihar miatt több mint 4800 segélyhívást kapott a katasztrófavédelem, 438 épület megrongálódott, mintegy 2700 helyszínen dolgoztak a tűzoltók a károk felszámolásán - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Hetente több ezren érdeklődnek a családoknak járó különféle támogatásokról, közöttük is kiemelten a januártól elérhető 30 év alatti anyák szja-mentességéről, mindezt elsősorban a csalad.hu oldalon kínált szolgáltatások igénybevételével. A Családbarát Magyarország Központ Ügyfélpontja naprakész és részletes információkkal segíti a családi támogatások megismerését és igénybevételét: az érintettek egyebek mellett családtámogatási kalkulátorral, online személyes konzultációval és e-mailes megkeresés útján tájékozódhatnak.

Végzetes leszámolás történt vasárnap hajnalban egy XIII. kerületi hotelben, ahol, úgy tudni, egy ukrán nemzetiségű férfi esett ki a második emeletről.

Békét sürgetett Ferenc pápa vasárnap a dél-szudáni fővárosban elmondott miséjén, arra kérve a mintegy 70 ezer egybegyűltet, köztük több magas rangú politikust, hogy "szabaduljanak meg a gyűlölet mérgétől".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában