Összefoglaló

2023.02.20. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 20.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. február 20-án.

Beol.hu

Egy Békés vármegyei kisebb település általános iskolájának tanárát gyanúsítják azzal, hogy megrontott egy 13 éves kislányt, a gyermeket ráadásul tulajdon apja kínálhatta fel a tanárnak. Az ügyet a Pestisracok.hu hozta nyilvánosságra. A portálnak az iskola egyik tanulójának rokona beszélt a történtekről. Mindkét férfi letartóztatását elrendelték.

Bite Zsolt egy zárt csoportba tette fel a fiatalkorúakkal készült közös fotóit. Ráadásul egy posztja azt is bizonyítja, hogy az iskola tudott erről, mégsem tettek feljelentést. Inkább eltussolni igyekeztek a dolgot a tanártüntetések egyik centrumában, az óbudai Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. 

A V4NA Hírügynökség számolt be róla, hogy ukrán és orosz fiatalok arra is képesek, hogy egy életre megnyomorítsák magukat, cserébe azért, hogy ne vigyék el őket a háborúba meghalni.

Egy Lengyelországban élő nő, a 22 éves Julia Faustyna azt állítja, hogy ő Madeleine McCann, a brit kislány, aki még 2007-ben eltűnt dél-portugáliai egyik üdülőközpontjából.

Gyermekeink védelmére nagyobb szükség van, mint valaha – hangsúlyozta Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a gyulai Meghallgató és Terápiás Központ hétfői délutáni átadó ünnepségén. A gyulai intézmény az ötödik ilyen központ hazánkban, és Békés mellett Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyei gyermekeknek és fiataloknak is segítséget nyújt majd.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb adatai szerint az államadósság bruttó hazai termékhez viszonyított arányát „a vártnál jobban, 76,8 százalékról 72,9 százalékra javítottuk tavaly” – jelentette be hétfői Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Szeretetre, barátságra, érzelmekre, emberi gondolatokra vágyik a Microsoft robotja– lehet, hogy ezt a robotot is le fogják állítani?

Négy román embercsempészt és hat határsértőt fogtak el a rendőrök hétfőn. Személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Többszereplős területfejlesztési politikában gondolkodik a kormány: az összetettebb stratégia lehetővé teszi az ország komplexebb és gyorsabb fejlesztését – hangsúlyozta Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter.

Egy több évre szóló sorozatot indít a múzeum. Munkácsy Mihály olyan alkotásai kerülnek majd a nagyközönség elé, amelyek eddig nem, vagy csak ritkán voltak láthatók, esetleg eddig nem jártak Békéscsabán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában