Összefoglaló

2023.02.12. 20:42

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 12.

Vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. február 12-én

Beol.hu

Pezsgett a víz a szarvasi fürdő medencéjében

Fotó: Bencsik Ádám

A várakozásoknak megfelelően megnyerte a Békéscsaba a Kaposvári NRC elleni Magyar Kupa elődöntő első felvonását, a somogyi visszavágón két nyert szett is elegendő a fináléba jutáshoz.

Látványos és izgalmas csatákat vívtak a 9. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokságon, ami egyben a 7. Szarvasi Medencés Verseny is volt.

Értesüléseink szerint Békésben, a Mátyás király utca egyik lakóházában halálos áramütés ért vasárnap kora délután egy 27 éves nőt.
Közel 95 milliárd forint érkezik csak a TOP Plusz keretében Békés vármegyei beruházásokra a mostani, 2027-ig tartó pénzügyi ciklusban, de bízok abban, hogy ahogy korábban, most is sikerül túlteljesíteni a tervet – ismertette Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke.

Vasárnap reggelente jelentkező podcast-sorozatunkban ismert Békés vármegyei emberekkel beszélgetünk különböző témákban. Hétről hétre minden, ami Békés. Prohászka Bélával Nyemcsok László, a Békés Megyei Hírlap és a Beol újságírója beszélgetett.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) nagy arányú győzelmét jelzik a Berlinben vasárnap tartott tartományi törvényhozási választásról urnazárás után megjelent első adatok, a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések.

Támogatást kér az ukrán elnök, Magyarország pozíciója pedig változatlan: támogatjuk Ukrajnát, humanitárius segítséget nyújtunk, az EU-s intézményeken keresztül hozzájárulunk az állam működésének finanszírozásához is – jelentette ki Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Brüsszelben a Kossuth rádiónak nyilatkozva.

Életeket menteni csak békével és tűzszünettel lehet, ezért Magyarország azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szeretne elérni az ukrajnai háborúban - mondta Szíjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Háziőrizetbe helyezték vasárnap Olaszországban Andrea Cozzolino olasz európai parlamenti (EP-) képviselőt az EP-t érintő korrupciós ügyben folytatott nyomozás részként.





 


 


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában