Békéssámson

2023.02.04. 11:59

A közlekedők biztonsága érdekében táblákat és tükröt is kihelyeztek

Békéssámson önkormányzata számos helyi ügy megoldására kigazdálkodja a szükséges pénzt. Annus István úgy fogalmaz olyankor: kevés pénzből fontos dolgok... Legutóbb is egy ilyen esetről posztolt a település vezetője.

Cs. I.

Fotó: Facebook

– Az Attila és Bartók Béla utca találkozásánál nagy odafigyelést igényel a közlekedés, hiszen közel derékszögű a kanyar és nem lehet látni a szemből érkezőket, ezért elhelyeztünk egy közlekedési tükröt a jobb beláthatóság elősegítésére, a balesetek megelőzése érdekében. Régi elmaradást próbálunk rendezni azzal, hogy elsőbbségadás kötelező táblákat helyeztünk ki, pótoltunk a Szabadság utcába csatlakozó utak egy részénél, amit folytatunk – tette hozzá.

– Az Andrássy utcába az iskola elé több helyre forgalom- és sebességlassítókat (fekvőrendőrt), sebességkorlátozó és figyelmeztető táblákat is kihelyezünk a balesetek megelőzésének reményében és bízva abban, hogy az arra közlekedők fokozott óvatossággal, a sebességhatárokat betartva közlekednek.

Annus István elmondta, a tükör, a táblák, a fekvőrendőrök beszerzése minden más költséggel együtt megközelíti a 800 ezer forintot.

– Úgy érzem, a megelőzés, a biztonság pénzben nem mérhető – hangsúlyozta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában