Karbantartás

2023.02.14. 14:51

A dűlőutak állapotáról egyeztettek Békéscsabán

A dűlőutak ez évi karbantartásáról egyeztettek hétfőn a városházán a külterületekkel rendelkező önkormányzati képviselők – ismertette közösségi oldalán Opauszki Zoltán tanácsnok.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A tanácskozáson rajta kívül így részt vett Szente Béla, Nagy Ferenc alpolgármester, Ádám Pál és Csányi Illés, valamint a hivatal részéről dr. Bacsa Vendel jegyző és több szakember. Mint írta, áttekintették a lehetőségeiket, és szerinte jó megoldást tudtak közösen megfogalmazni.

Az elképzelések szerint a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. idén bérbe vesz, jövőre pedig vásárol egy többfunkciós grédert, amellyel évente egyszer minden érintett szakasz szükséges karbantartását elvégzik. Emellett megmaradnak a hosszabb szakaszokat érintő feltöltések, és ha egy lakóközösség kezdeményezi, bizonyos mennyiségű darált betont is biztosít az önkormányzat a folyamatos kátyúzáshoz. A munkálatok várhatóan a tavaszi csapadékos idő elmúltával kezdődhetnek, és a szárazabb nyári időszakokban folynak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában