Fontos szerep

2023.02.04. 06:30

A civileket köszöntötték Mezőberényben

A helyi civil szervezetek vezetői, képviselői és önkéntesek tiszteletére rendeztek újévköszöntőt pénteken este a mezőberényi piaccsarnokban.

Papp Gábor

Fotók: Für Henrik

Siklósi István polgármester elmondta, a civilek nagyon fontos szerepet töltenek be a város életében, élhetőbbé, egyedibbé teszik a települést. 

A tavalyi esztendő értékelése kapcsán külön szólt az Orlai 200 emlékévről, amely keretében a település kimagasló festőművészére emlékeztek. A különböző rendezvényeket pedig szintén a civilekkel közösen hívták életre. Hozzátette, az úgynevezett CLLD pályázat részeként ugyancsak sok civil program valósult meg. 

Siklósi István elmondta, idén pályázati források segítségével elkészülhet a Magyarvégesi Óvoda és a Juhász Gyula utcai idősek otthona energetikai korszerűsítése, tovább fejleszthetik a Hosszú-tavat és környezetét, valamint a Kossuth teret, illetve egy egészségügyi beruházást is terveznek a volt úttörőházban. Emellett belterületi útfejlesztésben és újabb ipari terület kialakításában is gondolkodnak.

Az újévköszöntőnek a mezőberényi piaccsarnok adott otthont.

– A legfontosabb a Luther téri iskolaépület rekonstrukciójának befejezése – tette hozzá. A beruházás kapcsán új közbeszerzést írtak ki, s vélhetően napokon belül szerződést tudnak kötni az új kivitelezővel.

Kifejtette, idén ünneplik Mezőberény újratelepítésének 300. évfordulóját, aminek kapcsán számos rendezvényben számítanak a civilekre, és több eseményt is a kezdeményezésükre szerveznek meg, vagy éppen maguk a szervezetek valósítanak majd meg. Kiemelte a települést alakító három nemzetiség, a szlovák, a német és a magyar munkásságát.

– Büszkének kell lennünk, hogy elődeink megteremtették Mezőberény hosszú távú megmaradásának feltételeit, és büszkének kell lennünk, hogy a várost mi is szebben, tartalmasabban adjuk át, mint ahogy átvettük – emelte ki.

Vrbovszki Pál, Vrbovszki Pálné, Siklósi István és Csipke Sándor.

Az eseményen Siklósi István emléklapot adott át Csipke Sándornak, aki nyolc évig vezette elnökként a helyi polgárőrséget, és több mint harminc éve polgárőrködik.

Ugyancsak emléklapot vehetett át a különleges kocsigyűjteménnyel rendelkező és azzal a város rendezvényeit is segítő Vrbovszki Pálnak és Vrbovszki Pálnénak.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában