Békéscsaba

2023.01.27. 10:38

Vizsgafelügyelőket várnak az iparkamaránál

Vizsgafelügyelők jelentkezését várja a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a pályázatokat február 20-ig lehet benyújtani.

L. B.

A vizsgafelügyelő felel a szabályszerűségért

Forrás: Shutterstock

Mint közölték, a szakmai vizsga bizottsága mindig három tagból áll, amelynek ellenőrzési feladatokat ellátó tagja, a vizsgafelügyelő felel a szabályszerűségért. A felügyelőt a megmérettetés helyszíne szerint területileg illetékes gazdasági kamara küldi. Február 20-ig jelentkezhetnek a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál azok, akik szeretnének bekerülni a vizsgafelügyelők névjegyzékébe, ahonnan majd kiválasztják az adott vizsgára kijelölt szakembereket. A képzéseket a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja. 

Az jelentkezhet, aki a megpályázott szakmának megfelelő felsőfokú szakirányú végzetességgel rendelkezik. Ez technikumban tett vizsga esetén azt jelenti, hogy a vizsgafelügyelőnek tanárképzésben szerzett mesterfokozattal vagy felsőfokú végzettséggel, valamint az ágazatnak megfelelő szakképzettséggel kell rendelkeznie. A szakképző iskolában megszerezhető vizsga esetén megfelelő felsőfokú végzettség és szakképzettség vagy felsőfokú végzettség és az ágazatnak megfelelő szakképesítés kell. Ezen kívül a szakmában tíz év gyakorlat is szükséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában