Nehéz sorsú családoknak

2023.01.06. 11:24

Több jótékonysági akciót is szervezett az év végén a Patrióta Békéscsaba Egyesület

Több jótékonysági akciót is szervezett még az ünnepek előtt a Patrióta Békéscsaba Egyesület. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a nehéz sorsú, főként sokgyermekes családokat segítették ételosztással, egészségügyi csomagokkal és tűzifa osztással.

Gyemendi Réka [email protected]

Forrás: Facebook

Téli tüzelővel segített a Békéscsabai Patrióta Egyesület rászorulóknak még karácsony előtt. Összesen 130 mázsa fát osztottak ki olyan békéscsabai, többgyermekes családnak, akiknek problémát okoz a tüzelő beszerzése a megnövekedett energiaárak miatt. A projektet szeptemberben kezdték el szervezni, akkor, amikor először jelentek meg a magas energiaárakról szóló hírek. Az egyesület tagjai először a környéken próbáltak faanyagokat gyűjteni, majd a támogatójuk ajánlott fel számukra 130 mázsa fát. Az összegyűjtött faanyagokat végül leforgácsolták és brikettek formájában gyűjtötték össze. A tüzelőanyagot az egyesület tagjai és a támogatóik személyesen vitték ki tizenhárom rászorulóhelyi családnak. A családok egy részét a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ segítségével választották ki, másik részüket pedig az ismeretségi körükből. 

Később egészségügyi csomagokkal támogatott öt békéscsabai, többgyermekes családot  az egyesület írták meg közösségi oldalukon. A tavalyi infláció és árnövekedés miatt döntöttek úgy, hogy egészségügyi csomagokat osztanak szét a családok között, akiket a Békéscsabai Családsegítő Központ segítségével választottak ki. A csomagok tartalmaztak többek között mosóport, fogkrémet, tusfürdőt, fertőtlenítőszert, sampont, szappant, papírzsebkendőt és wc-papírt. 

A december 24-e ugyan úgy indult, mint minden évben írta meg közösségi oldalán az egyesület. A békéscsabai Stones Étterem tulajdonosával, Gazsó Jánossal, illetve a Magyar Király Étterem tulajdonosival, Gazsó Jánossal és Gazsó Jánosnével együttműködve ez már a harmadik év, hogy egy-egy négy személyes tálat ajánlanak fel a nehéz helyzetben lévő békéscsabai családoknak.

 A Patrióta Békéscsaba Egyesület célja a jótékonysági akciókkal a családok megsegítésén túl az, hogy felhívják a figyelmet az odafigyelés, a segítés fontosságára és arra, hogy bárkinek lehetősége van arra, hogy kicsit jobbá tegye nehezebb sorsú embertársai életét ezekben a nehéz időkben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában