Vendégforgalom

2023.01.06. 09:55

Tavaly is bevették a turisták a gyulai várat és a kastélyt

Az előzetes adatok szerint a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont vendégforgalma tavaly megközelítette a 78,5 ezret, míg a gyulai várat több mint 98 ezer 300-an keresték fel 2022-ben. Ezek a számok azonban vélhetően még ennél is magasabb, hiszen jelenleg is tart a statisztikák készítése – tudtuk meg Fekete-Dombi Ildikótól.

P. G.

Fotó: Bencsik Ádám

Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóhelyek működtetéséért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, a kastélyban látható időszaki Sisi-kiállítást pedig közel 15 ezren tekintették meg. A szakember szólt arról, hogy a számok kedvezőnek számítanak, hiszen a bázisévnek számító, pandémia előtti 2019-es esztendőben a gyulai várba 102 ezren váltottak jegyet, míg a kastélyba 76 ezren. Utóbbi helyen még javulást is sikerült elérniük, ami az ügyvezető igazgató véleménye szerint nagyban köszönhető az említett, Erzsébet királynéról szóló, a Gödöllői Királyi Múzeummal közösen életre hívott tárlatnak.

Az elmúlt néhány héttel kapcsolatban Fekete-Dombi Ildikó elmondta, karácsonykor is nyitva tartottak, és szép számú látogató fordult meg náluk. A módosított, meghosszabbított téli szünetben is meglepően sokan keresik őket, kedden például annyian voltak a várban, mint a két ünnep közötti egyik napon, ami ritkaságnak számít. Családok, idősebb párok egyaránt kíváncsiak különleges tárlataikra.

Fotós: Lehoczky Péter

Az ügyvezető igazgató szólt arról, hogy januárban külön akciót indítanak a Békés megyében élőknek, akik 50 százalékos kedvezménnyel kereshetik fel a kiállítóhelyeket.

Kérdésünkre kiemelte, várhatóan még idén elindítanak egy új szabaduló szobát is az egyik kiállítóhelyen. Az Almásy-kastélyban létrehozott szabadulószobák évek óta nagyon népszerűek, és ezen a téren is szeretnének egy újdonsággal kedveskedni vendégeiknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában