Hagyományteremtés

2023.01.22. 13:52

Szőlőt metszettek és szenteltek Eleken

Hagyományteremtő jelleggel első alkalommal szerveztük meg szombaton a Vince Napi Szőlőmetszést és Szentelést – adta hírül Szelezsán György, Elek polgármestere.

V. E.

Forrás: Facebook

Részletezte, az önkormányzat tulajdonában lévő Radványi György és a Kertbarátok Köre által telepített szőlőskertben kezdték a programot, majd átvonultak a Sarlós Boldogasszony Plébánia kertjébe, ahol végezetül zsíros kenyérrel, teával és forralt borral kedveskedtek a résztvevőknek.

Szelezsán Györgytől megtudtuk, ettől az évtől a szőlőmetszéstől a szüreten át, egészen az új bor kóstolásáig különböző programokkal várják majd az érdeklődőket a Radványi György és a Kertbarátok Köre által telepített, génbankként is nyilvántartott önkormányzati szőlőskertbe és a plébánia kertjébe.

A polgármester hangsúlyozta, céljuk a hagyományos, a városalapító ősök által honosított, egykor szebb napokat látott eleki szőlőfajták megismertetése, népszerűsítése és újbóli elterjedésének elősegítése. Végül elárulta, a Vince napkor lemetszett és megeredt szőlővesszőket március 26-án Gyümölcsoltó Boldogasszony napját követően felkínálják ültetésre a lakosságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában