Sikeres pályázatok

2023.01.04. 19:48

Százhúszmillió érkezik Kötegyánba négy fejlesztésre

Négy, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében beadott kötegyáni pályázat kapott kedvező elbírálást a közelmúltban.

L. B.

Forrás: Shutterstock

Dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester ismertette a várható beruházásokat a falu közösségi oldalán. 

A szociális alapszolgáltatások fejlesztésére 20 millió forintot nyertek el: a szociális étkeztetési és házi segítségnyújtási feladatokhoz kapcsolódó eszközöket szereznek be, így két gépjárművet és tizennégy elektromos kerékpárt.

A belterületi utak fejlesztésére 55 millió forintot kaptak. Megújul a Szabadság utca, illetve a játszótérnél parkolókat építenek. Emlékeztetett: korszerűsítették a Bartók utca egy részét, így egy olyan útvonalat alakítanak ki a két fejlesztéssel, amellyel tehermentesíthetik a Gyepsor utcát.

Az egészségház felújítása 20 millió forintból valósul meg. Korszerűsítik a rendelő épületét, vakolatjavítási munkálatok és teljes tisztasági festés várható, illetve klímát telepítenek.

A helyi és térségi turizmus fejlesztésére 26 millió forinthoz jutottak. A régi vágóhíd átalakításával egy, Kötegyán kulturális örökségeit és értékeit interaktívan bemutató, a turisták fogadására alkalmas bemutatóteret hoznak létre.

Elektromos kerékpárokat is beszereznek. Forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában