Rászorulók

2023.01.08. 13:07

Nyolcszáz adag székelykáposzta került az ételhordókba Szarvason

Nyolcszáz adag székelykáposztát osztottak ki ingyenesen vasárnap az istentiszteletet követően az Ótemplomi Szeretetszolgálat előtti parkolóban, az Angyali segítség az Ótemplomból címmel meghirdetett jótékonysági akció keretében, ezúttal a szarvasi doktorok felajánlásainak köszönhetően.

L. B.

Nyolcszáz adag székelykáposzta került az ételhordókba az Ótemplomi Szeretetszolgálat kezdeményezése során. Fotó: Ótemplomi Szeretetszolgálat

Lázár Zsolt, a szeretetszolgálat intézményvezetője, evangélikus esperes elmondta, hogy ilyenkor nemcsak egy-egy adag meleg ételt biztosítanak a rászorulóknak, hanem szükség esetén többet is, hogy megoldott legyen akár a következő héten is az ellátás. Úgy véli, egy-egy ételosztás mindig nagy segítséget jelent, és sokszor ez az első lépés ahhoz, hogy kapcsolatba kerülhessenek a szűkölködőkkel. Hangsúlyozta, hogy a továbbiakban is várhatók ételosztások – amelynek költségei alkalmanként 200-250 ezer forintra rúgnak –, az akciókat húsvétig tervezik.

Hozzátette, hogy a nagyszabású jótékonysági kezdeményezés keretében nem csak ételt osztanak. Ruhákat, ágyneműket, huzatokat, törölközőket, valamint tartós élelmiszereket szintén gyűjtenek a Tessedik utca 24. szám alatt, hogy aztán kioszthassák a nélkülözők között. Emellett, amennyiben indokolt, krízisszállót is üzemeltetnek a rászorulók számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában