Melegétel-osztás

2023.01.05. 17:58

Mezőberény testvérvárosából, Münsingenből segítették az ételosztási akciót

Melegétel-osztást szerveztek csütörtökön Mezőberényben, a városháza udvarán. Az eseményen ezer adag marhagulyást osztottak ki a város lakói, elsősorban rászorulók között.

Papp Gábor

Siklósi István és Borgula Györgyné a helyi esélyegyenlőségi fórum tagja is segítette az ételek kiosztását /Fotó: Jenei Péter/

Siklósi István, a város polgármestere elmondta, Mezőberényben hagyománynak számít, hogy az önkormányzat ételosztásokat szervez, így is segítve a nehezebb helyzetben élőket.

– Az idei évben egy szinte hihetetlen dolog történt, ami alapot adott az akció megvalósulásához – tette hozzá. – Testvérvárosunkból, Münsingenből kaptunk segítséget, ottani civilek gyűjtöttek a program támogatásához pénzt, és küldték el egy mezőberényi civil szervezet, a Mezőberény Értékeiért Polgári Együttműködés Egyesület számlájára, amelynek tagjai az ételosztás gyakorlati részét szervezik. Az étel kiosztását pedig segítette a helyi esélyegyenlőségi fórum öt területének képviselője, valamint annak vezetője.

Siklósi István emlékeztetett arra, hogy általában karácsony előtt, karácsony környékén nagyobb az adományozási kedv, az ünnepek után viszont kicsit leül mindez.

– Mi eddig is januárban szerveztünk ételosztást. Ebben az évben a münsingeni támogatásból két akciót valósíthatunk meg, az egyik volt a csütörtöki, a másikat pedig január végére, február elejére tervezzük – fogalmazott a polgármester. Mint megtudtuk, a Tópart vendéglő készítette el az ezer adag ételt, amelynek elvitelére a helyieket, különös tekintettel a rászorulókat, a nehezebb sorsú embereket, családokat várták.

Mezőberényben igyekeznek az erőforrásokat összehangolni, decemberben is volt két alkalommal ételosztás. Több segítővel a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesülete, valamint az I. kerületi Evangélikus Egyház szervezett ilyen akciót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában