Szociális tüzelőanyag

2023.01.10. 10:23

Megérkezett a szén Kunágotára, kezdődhet az osztás

Az önkormányzat idén is sikeresen pályázott a szociális tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatásra. 1448 mázsa beszerzését támogatta a Belügyminisztérium (3 ezer 810 forint/mázsa összegben), a támogatási összeg 5,5 millió forint.

Cs. I.

Illusztráció: MW

A támogatói okiratban rögzített mennyiség a támogatott áron nem volt beszerezhető, az önkormányzatnak 1 ezer 190 forint/mázsa önerőt kellett biztosítani. Az önerő összege szállítás nélkül 1 millió 723 ezer forint – tájékoztatott a jegyző. Szilágyi Évától azt is megtudtuk, hogy ez a szállítási költség nem tartalmazza a házhozszállítást.

A képviselő-testület megalkotta a természetben nyújtott szociális célú tüzelőanyag-támogatás helyi szabályairól szóló önkormányzati rendeletet. Ennek értelmében január 6-ig volt lehetőségük a kérelmeket az önkormányzatnál leadni az érintetteknek. Beérkezett 632 kérelem.

Az 1500 mázsa barnakőszén már a településen van, a kiosztását a kérelmek feldolgozását követően megkezdi az önkormányzat. A támogatói okirat alapján a kiosztást legkésőbb február közepéig kell teljesíteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában