TOP Plusz

2023.01.13. 15:22

Megépülhet a kerékpárút Orosháza és Kardoskút között

Bogárzónál, az orosházi kerékpárút végénél találkozott Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője, Dávid Zoltán Orosháza polgármestere és Varga Pál, Kardoskút polgármestere, hogy sajtótájékoztatón jelentsék be: az elnyert TOP-Plusz pályázati keretből az Orosháza - Kardoskút összekötő kerékpárút építése című projekt megkapta a szükséges forrást.

Cs. I.

Dávid Zoltán, Erdős Norbert, Varga Pál a kerékpárút építéséről számolt be /Fotó: Für Henrik/

Minden megszólaló reményét fejezte ki, hogy 1,5 éven belül el is készül a már 15 éve várt beruházás. Ugyanis jelenleg, a bogárzói lóversenypályáig lehet biztonságos kerékpárúton elhagyni Orosházát. Onnan Kardoskút irányába már a forgalmas közúton kénytelenek tekerni a bringások. Ez igaz a másik irányból is: elhagyva Kardoskút települést, Orosháza felé szintén a közúton folytathatják útjukat a kerékpárosok.

Erdős Norbert ismertette, a beruházás 754 millió forintból épül meg, majd 5 kilométer hosszan.

– Amióta Varga Pállal egyeztetéseket folytatok, minden alkalommal ezért a témáért lobbizott. Példás egyeztetés, megállapodás eredményeként született meg a kompromisszum három település – Nagyszénás, Kardoskút és Orosháza – között, hogy ebbe az irányba kezdődhessen el a fejlesztés. Ma már erről a sikerről számolhatunk be – kezdte a sajtótájékoztatót a politikus.

–  Meggyőződésem, az érintett településeken élőknek kivétel nélkül a hasznát szolgálja. Orosháza szolgáltató szektorának, a munkahelyeknek az elérése válik biztonságossá – tette hozzá Erdős Norbert.

Dávid Zoltán azzal egészítette ki a képviselő összegzését, hogy Orosházán is sokat lobbizott Varga Pál. Ahogy a kardoskútiaknak, az orosháziaknak is éppen olyan fontos ez a beruházás. Példásnak nevezte az ügy melletti kiállását minden résztvevőnek, képviselő-testületnek.

– Másfél évtizedes álmunk ez. Nagy reményekkel tekintünk a beruházás elé. Óriási előrelépést jelent a térségnek. Fontos a fejlődésünk, a nemzeti park elérhetősége miatt is. Úgy érzem, jó helyeken kopogtattam: az országgyűlési képviselőnél, a polgármestereknél, a járási vezetőknél, a nemzeti park vezetőinél. Azt kívánom, hozza meg a kellő biztonságot majd minden közlekedőnek – mondta a kardoskúti polgármester.

Erdős Norbert arról is beszélt, hogy Kardoskútra is érkezik rezsitámogatás. Az önkormányzat 3,5 millió forintot kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában