Influenza

2023.01.27. 11:10

Látogatási tilalmat rendeltek el hétfőtől kórházainkban

Terjed az influenza Békésben, ezért jövő hét hétfőtől látogatási tilalmat rendeltek el a csabai és a gyulai, valamint az orosházi kórházban is. Ez alól kivételt képeznek azok, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az ez évi influenza elleni szezonális védőoltást.

V. E.

Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház

Forrás: MW-archív

„Tájékoztatom Önöket, hogy a Békés Megyei Központi Kórház Tagkórházaiban – január 30-tól visszavonásig – az influenzajárványra való tekintettel teljes körű látogatási tilalmat rendelek el” – adta hírül a lakosságnak dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa. 

Hozzátette, a látogatási tilalom alól kivételt képeznek azok, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az ez évi influenza elleni szezonális védőoltást. A szülészeti osztályon a szülésnél pedig az a hozzátartozó vehet részt, akinek nincs felső légúti panasza, és védőfelszerelést használ. A portákon leadott csomagokat munkatársaik eljuttatják a betegek részére, azonban kérik, hogy vegyék figyelembe a maximum 5 kilogramm súlykorlátot.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet összes fekvőbeteg osztályán is életbe lép a látogatási tilalom hétfőtől, itt is azok képeznek kivételt ez alól, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az ez évi influenza elleni szezonális védőoltást.

Mint megírtuk, Békés vármegye az ország egyik olyan része, ahol a leggyorsabban terjed jelenleg az influenza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában