Magyar kultúra napja

2023.01.28. 14:21

Kultúránkat megőrizni erkölcsi kötelességünk - hangzott el a battonyai ünnepségen

A magyar kultúra napja alkalmából ünnepi műsorral várták a battonyaiakat a helyi művelődési házban. A programot Boros Csaba polgármester emlékező szavai nyitották meg.

Cs. I.

Fotó: BMH

Kölcsey Ferenc Himnusza Erkel Ferenc zenéjével valódi magyar néphimnusszá vált, s legyünk bárhol a világon, összeköt bennünket, egyetlen magyar embert sem hagy érintetlenül. Tiszteletet adunk neki és másoktól is megköveteljük azt. A magyarság Himnusza az évszázadokon át szorongatott, kétségbeesett nép közbenjáró imádsága a mi megtartó Istenünkhöz. Nemzeti imádságunk születése napját, január 22-ét, legújabb kori történelmünk avatta 1989-ben a magyar kultúra napjává, mely felhívja a figyelmet tárgyi és szellemi értékeinkre – fogalmazott a városvezető.

– Hiszem, hogy a kultúránkért tenni nem életkorfüggő, és azt is, hogy dolgozni érte kötelességünk. Tekintsük az évszázadokon át továbbadott magyar kultúrát olyan értéknek, amelyet megőrizni erkölcsi kötelességünk – ezt már Balázsné Szabó Erzsébet intézményvezető mondta a megemlékező műsor előtt, amit a Prima-díjas DUMA’Színház mutatott be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában