Cél az energiamegtakarítás

2023.01.08. 10:01

Komoly segítség Köröstarcsának a harmincmilliós rezsikompenzáció

Több mint 30 millió forintos kormányzati támogatást kapott rezsikompenzációra a köröstarcsai önkormányzat – tájékoztatta hírportálunkat Lipcsei Zoltán polgármester, aki kiemelte, hogy ennek előkészítésében is együtt dolgoztak Dankó Béla országgyűlési képviselővel.

P. G.

Lipcsei Zoltán: fontos támogatás érkezik Köröstarcsára

Fotó: MW-archív

– Az összeg nagy segítséget jelent intézményeink, különösen az óvoda működtetésében, a rezsiköltségek kiegyenlítésében, hiszen utóbbi épületben csak gázzal oldható meg a fűtés, nincsenek alternatív lehetőségek – fogalmazott Lipcsei Zoltán.

A polgármester kitért arra, a következő hónapok arról is szólnak majd, milyen módon tudnak majd energiamegtakarítási projekteket megvalósítani. Az egyik fő elképzelésük, hogy az óvodában megteremtsék annak lehetőséget, hogy napelemek, illetve klímák segítségével biztosíthassák az intézmény gyermekek számára szükséges melegét. Az előkészítő vizsgálatok szerint a napelemek mellett szigetelési munkálatokra is szükség van, mindezekre pályázni fognak.

A polgármester hivatal energiaszükségletét ugyancsak napelemekkel biztosítanák. Lipcsei Zoltán ennek kapcsán kiemelte, utóbbi beruházást szintén pályázati források felhasználásával készítenék el. 

– Az elképzelésünk szerint a hivatal mellé garázst építenének, és annak tetejére telepítenénk naperőművet, ezzel biztosítanák az áramellátást, illetve azon keresztül a klímák működését. Ez ugyancsak komoly előrelépés lenne. Más intézményeink esetében lehetséges alternatív, például fával való fűtés, de ott is vizsgáljuk a hatékonyság további erősítésének lehetőségeit – hangsúlyozta a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában