Klíma

2023.01.15. 18:34

Kiváltották a gázt a békéssámsoni intézményekben

Több olyan előremutató, az energia-árrobbanás miatt hamar megtérülő fejlesztést hajtott végre 2022. második felében az önkormányzat, aminek előnyeit, hasznosságát napjainkban már élvezik az intézmények.

Cs. I.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Annus István polgármester az új év első munkanapjaiban mindenhova ellátogatott jókívánságaival. Közben tájékozódott, bevált-e például a hűtő-fűtő klíma a fűtés kiváltásánál. Tapasztalatairól beszámolt.

– Korábban az orvosi rendelőkbe szereltünk fel hűtő-fűtő klímákat, amik mellé most a betegváróba is felkerült egy új berendezés. Így a rendelőn lévő napelemek által termelt energiát, ami többszöröse az eddig elhasznált áramnak, fűtésre használjuk és így remélhetőleg minimálisra csökkentjük a rezsit – vette sorba az előrelátó fejlesztéseiket a polgármester.

A napközikonyha főzőhelyiségében sokszor negyven fok körüli a hőmérséklet. Ott nyáron nagyon megterhelő a munka. Kicserélték a régi, elavult klímát egy nagy teljesítményű berendezésre, ezzel is komfortosabbá téve az ott dolgozók munkáját. Egyébként a sámsoni közintézmények közül kizárólag itt használnak gázt. A polgármesteri hivatal fűtését bálás kazánok biztosítják.

Az óvodában jelenleg kizárólag klímával fűtenek. Ám az egyre forróbb nyári napokon a délelőtti, de főleg a délutáni alvási időre vált szinte elviselhetetlenné a hőség. Felmelegedtek a csoportszobák. Mind a négy csoportszobába hűtő-fűtő klímát szereltek, azok minden évszakban jól szolgálják a kicsik és az ott dolgozók mindennapjait. Az óvodának az áramellátását a nyáron felszerelt napelemek segítik.

A könyvtár és a művelődési ház (ahova beköltözött a családsegítő novemberben) épületében is a hűtő-fűtő klímákkal biztosítják télen a kívánt hőfokot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában