Ortodox újév

2023.01.20. 10:51

Jótékony célt is szolgált a battonyai szerb bál

Az ortodox újév alkalmából rendezte meg hagyományos báli programját a szerb iskola a helyi művelődési házban a napokban.

Cs. I.

Színvonalas műsorral léptek fel a gyerekek, a táncosok. Fotó: BMH

Megjelent a jótékonysági eseményen a Szerb Országos Önkormányzat elnöke, Szutor Lászlóné, Boros Csaba polgármester, Rádai Imre alpolgármester és Varga István Tamás jegyző is.

Az iskola tanulói és pedagógusai színvonalas műsorokkal készültek. Az óvodások újévi táncelőadása, az iskolások drámajátéka, tánca, dalai mellett fellépett az aradi szerb Kolo tánccsoport, ők voltak az est vendégei. Őrzik a marosmenti szerb hagyományokat, dalokat. Battonyán a csoport belgrádi poszavinai táncok című koreográfiát, majd vranjszko polje környéki táncokat és a kumánovo polje környéki szerb táncokat mutatta be.

Nyári Melinda igazgató elmondta, a bál jótékonysági célt szolgál minden évben: a befolyt összeget az intézményi kirándulások, rendezvények támogatására, ajándékok vásárlására fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában