Beruházás

2023.01.03. 13:02

Jól halad a kerékpárút felújítása Szabadkígyós és Újkígyós között

Facsemetéket is ültettek Szabadkígyós és Újkígyós között, ahol jól halad a kerékpárút felújítása.

Gyemendi Réka [email protected]

Herczeg Tamás: a beruházás a turizmus szempontjából is fontos

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő közösségi oldalán kiemelte, amellett, hogy a két település között ezután könnyebben és biztonságosabban lehet biciklizni, a beruházás a turizmus szempontjából is fontos. A szakasz ugyanis kapcsolódik a Wenckheim turista- és kerékpárúthoz, így Békéscsabától Újkígyósig megújult, illetve új kerékpárutakon biciklizhetnek majd a látogatók.

Az országgyűlési képviselő emlékeztett, a felújítás annak az 580 millió forintos pályázatnak része, amely keretében felújítják Szabadkígyós több belterületi kerékpárútját, megújul a Postamúzeum, kialakítják a kastély személyzetének életét bemutató termeket és a tanyasi életet bemutató udvart, lesz településtörténeti kiállító terem, istálló és kocsimúzeum, valamint parkolókat is létesítenek. Mint írta, a kivitelezés jelenleg is folyamatban van, a teljes projekt átadása áprilisra várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában