Duplájára nőtt

2023.01.28. 11:51

Herczeg Tamás is kezdeményezte az utazási költségtérítés megemelését

A jelenlegi kilométerenkénti 15 forintról 30 forintra emelkedik a gépjárművel történő munkába járás költségtérítésének adómentes maximuma – hívta fel a figyelmet Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Több százezer ingázónak segíthet az intézkezdés. Forrás: Shutterstock

„Már az országgyűlési képviselői választás előtt is, és az utóbbi hetekben is többen kerestek meg az ügyben, hogy az utazási költségtérítés mértéke nem elégséges a munkába járáshoz. A felvetett problémával nem lehetett nem egyet érteni, ezért magam is kezdeményeztem az emelést” – írta közösségi oldalán Békéscsaba és térsége országgyűlési képviselője.

„Örömömre szolgál, hogy a kormány döntése értelmében ez a támogatás a kétszeresére nő, tehát a jelenlegi kilométerenkénti 15 forintról 30 forintra emelkedik a gépjárművel történő munkába járás költségtérítésének adómentes maximuma. Az intézkedés összességében több százezer ingázót segíthet” – hangsúlyozta Herczeg Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában