Közösségi tér

2023.01.05. 14:57

Gofrival várták a fiatalokat a békéscsabai Széchenyi-ligeti látogatóközpontban

Gofrival és minifánkkal várták a fiatalokat csütörtökön közös beszélgetésre, játékra a Széchenyi-ligeti ifjúsági közösségi térbe. Mindenféle édesség készült, laktóz- és gluténmentes is, amelyeket aztán mindenki kedve szerint megspékelhetett különféle módon.

L. B.

Gofrit és mini fánkot is készítettek a Széchenyi-ligeti látogatóközpontban lévő ifjúsági közösségi térben /A szerző felvétele/

A városi ifjúsági közösségi teret a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány működteti. Az alapítvány elnöke, Zsótér Mária elmondta, hogy elindították az Aktivátor ifjúságsegítő önkéntes programot, és a közösséget adó csapat tagjai most találkoztak először, hogy megbeszélhessék a továbbiakat.

Az ifjúsági közösségi tér három hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit.

Zsótér Mária hozzátette, nem az volt a cél, hogy a fiataloknak egy suli utáni beülős helyet, egy szórakozóhelyet teremtsenek, hanem az, hogy a diákoknak és az őket segítő civil szervezeteknek szóló programokat ide hozzák, és hogy minden nap legyen valamilyen program. 

Az elmúlt időszakban szervezett közel nyolcvan alkalmon 1800-an vettek részt. Kiemelte: nem kell ahhoz sok pénz és eszköz, hogy közösségi programokat rendezzenek, az apróbb események is lehetnek olyanok, amelyek segítik a társas kapcsolatok kialakítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában