Népegészségügyi központ

2023.01.19. 14:17

Főleg a gyerekek és a fiatal felnőttek körében terjed az influenza Békésben

Főleg gyerekek és fiatal felnőttek között terjed gyors ütemben az influenzaszerű megbetegedés a Nemzeti Népegészségügyi Központ friss jelentése szerint. A legtöbb beteget Komárom-Esztergom és Békés vármegyében regisztrálták.

beol.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint Magyarországon a múlt héten 23 200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Azt írták: január 9. és 15. között az országban 170 600-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 23 200 embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést.

Utóbbiak közül a betegek negyede gyerek, harmaduk fiatal felnőtt volt, 28 százalék a 35-59 évesek, 13,6 százalék pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Az év második hetében 11 közigazgatási területen nőtt, hétben csökkent, kettőben (Nógrád és Pest vármegye) nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A legtöbb beteg Komárom-Esztergom és Békés vármegyében volt, a legkevesebb Bács-Kiskun és Fejér vármegyében.

Javasolják: ha valaki több napon át lázzal bajlódik, feltétlenül keresse fel a háziorvosát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában