Újságlapozó

2023.01.28. 19:45

Erről írt a megyei napilap ezen a napon

Heti múltidéző összeállításunkban a Népújság és a Békés Megyei Hírlap egykori lapszámaiból csemegéztünk.

G. Cs.

Érezte már azt, hogy a mozikban nem talál kedvére való filmet? Nem újkeletű a probléma... Bármilyen meglepő, 1963-ban hasonlóan érezték magukat az emberek. Lássuk mivel magyarázták az egyre kevesebb nézőt a mozikban.

 

Minden korszaknak megvannak azok a jólelkű hősei, akikről érdemes írni és megemlékezni. Mosonyi Istvánnéról írtak 1973-ban, aki a DÉMÁSZ vöröskeresztes titkáraként dolgozott. A hölgyet csak jószívű Gabiként emlegették.

 

'83-ban január 28-án írt arról a Népújság a címlapon, hogy átadták az új telefonközpontot. A crossbar akkor 8000 vonalas volt.

 

„Hogyan gazdálkodjon a család?” – tette fel a kérdést 1993-ban a Békés Megyei Hírlap. Különféle praktikák, trükkök vannak összeszedve a cikkben. 

 

Idén eddig enyhe telünk volt. Ez sok problémát okozhat, viszont 2003-ban pont a rendkívül hideg időjárás okozott bajt az állattartóknak. A tehenészetekben csökkent a tejtermelés, több állat megsínylette a komoly mínuszokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában