Újságlapozó

2023.01.21. 13:11

Erről írt a megyei napilap ezen a napon

Heti múltidéző összeállításunkban a Népújság és a Békés Megyei Hírlap egykori lapszámaiból csemegéztünk.

G. Cs.

Lassan 13 éve lesz annak, hogy néhány kőműves és ács megalakította Békéscsabán az Építőipari Szövetkezetet. Az erről szóló cikk 1973. január 21-én jelent meg a Békés Megyei Népújságban.

Amikor megérkezett, amikor feltűnt ízléses, dekoratív, zöld színű üvegekben az új üdítő, frissítő ital, a Traubisoda, egycsapásra csatát nyert – írja a Békés Megyei Népújság, napra pontosan 50 évvel ezelőtt.

Nem túlzás azt állítani, ha létezne, napjainkban is sok ütközetet megnyerne. Hiányzol Traubisoda!

Napra pontosan negyven évvel ezelőtt, 1983. január 21-én a Népújság hatodik oldalán olvashattunk arról, hogy Tomanek Gábor a Báró szerepében első, nagy csabai sikerét élhette át. 

1982-ben 48 családi ház épült Szarvason magánerőből, Békéscsabán, a Fövenyes úton új piactér várja majd az eladókat és vevőket, és új szolgáltatással jelentkezik a MALÉV. Mindezekről ugyanezen lapszám negyedik oldaláról értesülhettünk.

1993. január 21-én értesülhettünk arról, hogy a Népújság néhány olvasója riadtan telefonált, mert pár napig nem volt tej a csabai áfész-boltokban. A vásárlók tejhiánytól tartottak. Nos, kiderült, azóta rendeződtek a dolgok. 

Ugyanebből a lapszámból tudhattuk meg, hogy a jövő: telefonálás gépkocsiból, és hogy jó ütemben folyik a Csaba Expo '93 szervezése, melynek fővédnöke Habsburg Ottó lesz.

A madzag vége Békés megye – így fogalmazott Vantara Gyula, a Békés Megyei Állami Közútkezelő Kht. vezetője a Békés Megyei Hírlap 2003. január 21-i számában, a 44-es út gyorsforgalmivá alakítása kapcsán. Mint kiderült, a folyamat felgyorsításában kölcsönösen segítséget várt egymástól a politika és a szakma. 

Ugyanezen lapszám negyedik oldalán kaptunk hírt arról, hogy már két helyi lapból is informálódhatnak a tótkomlósiak, a nyárra beköltözhetnek a lakók az épülő szociális bérlakásokba Dévaványán, és hogy ki hogyan vélekedik az influenza elleni védőoltásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában