Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete

2023.01.05. 19:48

Erdélyi túrát terveznek a sorstársakkal

Ádász István, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének elnöke elmondta, az idei évben előreláthatólag ugyanannyi pénzből kell gazdálkodniuk, mint tavaly, ugyanakkor a megemelkedett villany-és gázszámlák miatt egyelőre nehéz tervezniük, és az inflációt is bele kell kalkulálniuk az éves költségvetésbe.

N. Sz.

20220307 Békéscsaba Nőnapi ajándékozás, hogyan ünneplik ezt a napot, miként vélekednek a nőkről, a női eszményről. képen: Ádász István a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének elnöke Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

– Jó visszhangja volt a fehér bot napja kapcsán megtartott rendezvényünknek, és a Bartók vegyeskar által a sorstársaknak adott adventi koncertnek is, ez erőt, lendületet ad. Több tag is érdeklődött a nagy sikerrel záruló Jónak lenni jó! akción gyűjtött adomány felől, de a közmédia jótékonysági programjának kedvezményezettje a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, tehát az összegyűjtött pénzből a megyei egyesületek közvetlenül nem részesülnek, a látássérültek az országos szövetség szolgáltatásait vehetik igénybe – hangsúlyozta Ádász István. Hozzátette, a nehézségek dacára vannak terveik az idei évre.

– A legnagyobb volumenű pályázatot a Nemzeti Együttműködési Alaphoz nyújtottuk be, ha nyerünk, akkor nyáron többnapos kirándulást tehetünk Erdélybe. 

– Emellett tervezzük a szokásos életmódtáborunkat is augusztusban, ősszel lesz a fehér bot napja, télen pedig megünnepeljük az adventet. Több egynapos kirándulást is beiktatunk év közben, készülünk a Fővárosi Nagycirkuszba is. Sajnos kevés a támogatónk, ezért szeretnénk adománygyűjtő akciókat hirdetni. Összekötve kellemest a hasznossal tandemkerékpározást, fehér botos közlekedést, egyéb szemléletformáló programokat tervezünk – sorolta az elnök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában