Gondatlan veszélyeztetés

2023.01.05. 15:47

Életveszélyben: daruzás közben megcsapott egy férfit az áram Örménykúton

Áramütést szenvedett, s életveszélyesen megsérült egy férfi szerdán délelőtt egy örménykúti telephelyen, munka közben.

L. B.

Már végeztek a feladataikkal, amikor megtörtént a baleset /Forrás: Shutterstock/

A mentőszolgálatnál elmondták: egy esetkocsit riasztottak; mivel egy középkorú férfi feltehetően áramütést szenvedett. A helyszíni ellátást követően súlyos állapotban szállították kórházba.

– Egy örménykúti telephelyen szerdán 9 óra 30 perc körül daruzási munkálatokat végeztek, amikor a gép gémje elszakított egy nagyfeszültségű vezetéket.

A darun felfüggesztett konténert kézzel stabilizáló férfit ekkor érte áramütés. A balesetet szenvedett férfit életveszélyes sérüléssel vitték kórházba – ismertették a rendőrségen. A Szarvasi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított büntetőeljárást és vizsgálja a történteket.

Helyi információink szerint egy örménykúti kft.-nél egy külső vállalkozó dolgozott. Immár végeztek is a feladataikkal, kezdtek összepakolni, amikor a baleset történt. A megsérült férfi tehát nem a kft., hanem a külső vállalkozó munkatársa volt, és nem is örménykúti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában