Kemencés

2023.01.03. 14:37

Egymás jellegzetes ételeit is megkóstolhatják a táborlakók Kétsopronyban

Stílszerűen kemencében sült a hétfői vacsora a kétsopronyi Kemencés Tanya téli táborának nyitónapján. A szombatig tartó programra az anyaország mellett a Vajdaságból, Erdélyből és a Partiumból is érkeztek 14–18 éves fiatalok, összesen 26-an.

Ny. L:

Fotó: Bonnyai Sándor/Facebook

Szlávik Krisztina projektvezető, a tanyát működtető PONT MI Közhasznú Egyesület alelnöke kiemelte, pályázaton nyertek támogatást az eseményre, és ez az első téli táboruk. Az eltérő földrajzi és kulturális hátterű résztvevők önismereti, közösségépítő foglalkozásokon vesznek részt. Emellett többek között csapatépítő játékok, szabadidős tevékenységek is szerepelnek a programban.

Egymás jellegzetes ételeit is megkóstolhatják a táborlakók, lesz szlovák és székely gasztronap, ahol maguk sütnek-főznek.

A tanya varázsa, a légkör, a kemence melege, az érdeklődő arcok, az énekek nagyon magával ragadóak voltak már az első napon – olvasható többek között egy Facebook-bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában