Januártól

2023.01.12. 14:28

Dollárban és euróban is fizethető a helyi adó Mezőberényben

Január 1-től a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló kormányrendelet alapján a helyi iparűzési adót euróban vagy amerikai dollárban is megfizethetik az adózók.

P. G.

Elfogadják a dollárt is. Fotós: Shutterstock

Mint a mezőberényi önkormányzat oldalán írták, az új szabály egyszerűsítést jelent azoknak a cégeknek, amelyeknek bevétele részben vagy teljes egészében devizában érkezik be. A kormányrendelet által biztosított új lehetőség – elsősorban az említett cégek számára – megkönnyíti az önkormányzatok felé teljesítendő helyi iparűzési adó befizetését.

A kincstár önkormányzatonként egy „HIPA deviza beszedési technikai számla” elnevezésű, forintban vezetett elszámolási számlát nyitott. Csak és kizárólag a kincstárnál vezetett elszámolási számlára van lehetőségük az adózóknak euróban vagy amerikai dollárban deviza átutalással teljesíteni a helyi iparűzési adó fizetési kötelezettségüket. 

Más helyi adót (például építményadó, telekadó, magánszemélyek kommunális adója, idegenforgalmi adó, pótlék, bírság, stb.) továbbra is kizárólag, forintban lehet megfizetni. Az önkormányzat adószámla számai változatlanok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában