Hallgass minket!

2023.01.22. 10:14

Diszkós, cipzárjavító és gombbehúzó kisiparos – Fekete László a Beol podcast heti vendége

Vasárnap reggelente jelentkező podcast-sorozatunkban ismert Békés vármegyei emberekkel beszélgetünk különböző témákban. Hétről hétre minden, ami Békés. Fekete Lászlóval Nyemcsok László, a Békés Megyei Hírlap és a Beol újságírója beszélgetett.

Ny. L.

A Beol podcast heti vendége: Fekete László /Fotó: Bencsik Ádám/

Fekete László, a KIT makettklub alapítója, igazi lokálpatrióta. A vele készült beszélgetésből kiderül, hogy a diszkó fénykorában milyen helyekre jártak legszívesebben Békéscsabán az emberek, illetve hogyan változott meg mára ez a műfaj. A 68 éves lemezlovas évek óta rendszeresen nosztalgiadiszkókat tart, nagy sikerrel.

Elmondta azt is, hogyan lett cipzárjavító és gombbehúzó kisiparos Békéscsabán, és miként kerültek üzletébe a cipzárak mellé a harcjárművek, repülőgépek makettjei, elkészítésük kellékei.

Több mint 20 évig vezette a KIT makettklubot, és a békéscsabai, országos makettversenyt és -bemutatót is ő szervezte meg évről évre. Nem egyszer 300 makettet állítottak ki a Fegyveres Erők Klubjában (FEK) a helyiek mellett az ország számos pontjáról és a határon túlról is érkező versenyzők. A makettes csúcstalálkozókra vadászpilótákat is meghívott előadást tartani, és jónéhányukkal repülő-húsdaráló segítségével készítette a kolbászt a csabai fesztiválon.

Fekete László szólt arról is, hogy lett Guinnness-rekorder egy patkolt tojás, mit jelent számára Békéscsaba, miért szeret itt élni, és mekkora üstben készíti a „szeles” gulyást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában