Gyász

2023.01.13. 08:49

Béla Vali emlékére

Tudtuk, hogy az utóbbi időben már nagyon beteg volt, de nem akartuk elhinni, amikor csütörtökön reggel megcsörrent a telefon, hogy Béla Vali elhunyt. Örökké nyüzsgő személyiség volt újságíróként és nyugdíjasként egyaránt, mindig csinált valamit, nem tudott egy helyben ülni.

Beol.hu

Vali 1986-ban került a Békés Megyei Hírlap jogelődjéhez, a Békés Megyei Népújsághoz, és nyugdíjba vonulásáig a lapnál dolgozott, meg sem fordult a fejében, hogy máshova menjen. Igazi oknyomozó riporter volt, utánajárt a kisemberek problémáinak, és akkor sem adta fel, ha napokat, sőt, heteket kellett mennie az adott témában.

Vonalban vagyunk! rovatunknál is ott ült a telefonnál, és fogadta az olvasók hívásait. Amikor az ő fotójával és nevével jelent meg az újságban az ügyeletes neve, özönlöttek a hívások. 

Bíztak benne, szerették az emberek. Adtak neki témákat, de ő is mindig talált magának. Egyike volt azoknak a lapnál, akinek az írásait keresték, várták az olvasók, mert valóban róluk, nekik szóltak a cikkei. Érdekesen, közérthetően, beleéléssel és egyéni stílusban írt.

Könyve, a Leporolt riportok igazi bestseller lett, a szó nemes értelmében. Izgalmas és igaz történeteket tartalmaz. Vali bemutat benne emberi sorsokat, különleges helyzeteket. A közélet kevésbé látható dimenzióit is feltárja, úti beszámolókat is közread. Olyan bűneseteket is az olvasó elé tár, melyek megdöbbentették a megye lakosságát.

Bennünket azonban az döbbent meg és sújt le, hogy már nincs közöttünk, nem látjuk az utcán a kis hátizsákjával, nem megy túrázni, síelni az unokáival, akiket annyira szeretett.

Vali, nyugodj békében, legyen neked könnyű a föld!   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában