Testületi ülés

2023.01.26. 18:36

Az OLAF vizsgálta ki a békési pályázatok ügyét

Mindent rendben találtak az OLAF vizsgálatai a még az előző békési képviselő-testület alatt megvalósult pályázatok ügyében – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Kálmán Tibor.

P. G.

Polgár Zoltán alpolgármester, Kálmán Tibor és Tárnok Lászlóné jegyző a testületi ülésen

Békés polgármestere elmondta, egy ismeretlen tett bejelentés hat Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elkészült projekt kapcsán, amelyet követően az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) szakemberei valamennyi dokumentumot, papírt, szakmai anyagot megvizsgáltak, és mindent rendben találtak. Az első pályázatról már 2022 korábbi részében, míg a további öt pályázatról tavaly decemberben kapták meg az erről szóló értesítést.

Kálmán Tibor beszámolt arról, hogy a Békés 50 elnevezésű programsorozat kapcsán is folyamatosan lépnek előre a szakemberek és a lokálpatrióták segítségével. Mint ismert, idén van félszáz esztendeje annak, hogy Békést ismét várossá nyilvánították. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy április 15-én ünnepi testületi ülést tartanak majd a jubileum alkalmából, amire mindenkit várnak. Emellett számos jó ötlet és program színesíti majd az ötvenedik évfordulót.

Kálmán Tibor kitért arra, hogy a képviselő-testület csütörtöki ülésén megalkották és egységes szerkezetbe foglalták Békés város önkormányzatának a városi jelképekről és kitüntetésekről szóló új rendeletét. Kifejtette, az elmúlt évtizedben, illetve évtizedekben sok apró változást hajtottak végre a rendeleten, és időszerűvé vált az egységesítés. Emlékeztetett arra, hogy sok nagyszerű ember kapta meg a városi elismeréseket, és a változtatásokkal még jobban átláthatóvá válik, hogy mikor kell a javaslatokat felterjeszteni. A Békés városért díj új elnevezést kapott, Pro Urbe Békés néven adják majd át, illetve új elismerés lesz a „Békés Város Közszolgálatáért” díj, amelyet az önkormányzatnál, önkormányzati intézményeknél, önkormányzati cégeknél dolgozó személyek kaphatnak majd meg. A polgármester kiemelte, más településeken már jelen van a kitüntetés. Szólt arról, hogy a helyi civil szervezetek is több elismerést adnak át a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában