Kormányzati támogatás

2023.01.12. 15:43

Az előrelátó energetikai beruházásokkal sokat tudnak spórolni Méhkeréken

A megemelkedett rezsiköltségek kompenzálására Méhkerék is kap kormányzati támogatást – jelezte Tát Margit polgármester, hozzáfűzve, hogy ez nagy segítséget jelent az önkormányzat számára a közvilágítás biztosításában, a konyha, valamint az óvoda és a bölcsőde működtetésében.

L. B.

Tát Margit polgármester elmondta, hogy folytatódnak Méhkeréken is a közfoglalkoztatási projektek, azokban negyvenen kapnak lehetőséget /A szerző felvétele/

A polgármester kiemelte: ahol lehet, takarékoskodnak; mint ahogy azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban számos fejlesztést valósítottak meg előrelátó módon a közintézményeknél, vagyis szigeteltek, nyílászárókat cseréltek, napelemeket telepítettek.

A gondozási központnál a napelemnek köszönhetően szinte nincs villanyszámla, a fűtés miatt viszont a felső szintről az alsóra költözött teljesen az intézmény. Az óvodában és a bölcsődében aprítékos kazánokkal adnak meleget minimális gázfogyasztás mellett. Ennek érdekében a közfoglalkoztatás keretében telepített energiafüzet kivágták és ledarálták a munkatársak. A polgármesteri hivatalban szintén a napelemekkel spórolnak sokat, ráadásul egy belügyminisztériumi pályázat révén modern klímákat szereltek be.

Az energetikai korszerűsítésekből eddig a konyha maradt ki. Az elképzelések között szerepel ezért az, hogy szigetelik, valamint a régi nyílászárókat kicserélik. Napelemet nemrég telepítettek az épületnél, mivel egy fejlesztés során beszerelt modern eszközök árammal mennek, így a konyha működése is költséghatékonyabbá válik.

A művelődési háznál – bár gázzal fűtenek – sokat jelentenek a szigetelés mellett a kicserélt nyílászárók. Napelemre szintén szükség lenne az intézménynél. Tát Margit polgármester hozzátette: csupán a könyvtárat zárták be – de a szakember elérhető a gondozási központban, ha az érdeklődők kölcsönöznének –, a művelődési házat nem és nem is tervezik, mivel fontos, hogy megtartsák a közösségi életet a faluban, az nem szenvedhet csorbát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában