Összefoglaló

2023.01.31. 20:50

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 31.

A január utolsó napja sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. január 31-én.

beol.hu

Számos kihívással kellett szembenézniük 2022-ben a szarvasiaknak, ám a település sokat fejlődött és fejlesztett is tavaly. Több nagyberuházást átadtak, illetve elindítottak. Épült a városban Honvédelmi Sportközpont, elindult az Erzsébet-ligeti Pavilon és a Kacsa-tó projekt, emellett Szarvas újratelepítésének 300. évfordulóját ünnepelték. Az év történéseiről Babák Mihály polgármester számolt be hírportálunknak.

Sok százan vettek részt a Békési Polgári Esték tizenhárom programján – értékelte hétfői összegzésében a rendezvénysorozatot Köteles Zoltán, a pályázó és főszervező Szentháromság Plébánia Egyházközségének tanácsnoka, a társszervező Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) békési elnöke, akitől megtudtuk, hogy a Békési Fiatalokért Egyesület is segítette az események életre hívását.

Balesetnél helyszíneltek a rendőrök Kaszaper és Mezőkovácsháza között.

Hétnapos, összesen 300 kilométeres, a békési kastélyokat felfedező bringás vándortábort hirdetett első alkalommal a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ), a Békéscsabai Turisztikai Egyesület közreműködésével. Az egyesület elnöke, Opauszki Zoltán elmondta, hogy hétfőn nyílt meg a jelentkezési lehetőség, és fél óra alatt mind a huszonöt turnus be is telt teljesen.

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 60 éves büntetlen előéletű fábiánsebestyéni férfi ellen, aki egy kukásautó sofőrjeként gázolta halálra az egyik rakodómunkást. Bűnpártolás vétsége miatt vádemelés történt a másik rakodó, egy 46 éves büntetlen előéletű orosházi férfi ellen is, aki megpróbálta eltüntetni a tárgyi bizonyítékokat.

Ismét olyan kutyákat vásárol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyek szakszerű kiképzés után szolgálatba állhatnak.

Egy igazán különleges és messzi vándor halad el a Föld mellett.

Sajtótájékoztató keretében értékelték a tavalyi évet a Mathias Corvinus Collegium (MCC) békéscsabai képviseletén kedden. Elhangzott, az MCC legfőbb célja, hogy segítse a tehetséges fiatalokat.

Visky András Kitelepítés című könyvének bemutatóját tartották hétfőn Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban. Az eseményen az érdeklődők bepillantást nyerhettek a regény történetébe és a megírásának folyamatába is. A József Attila-díjas szerzővel Elek Tibor irodalomtörténész és Farkas Wellmann Éva költő beszélgetett.

A Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége békéscsabai székházában kedden kora délután élő bejelentkezés keretében megtartották a „Szép fogások – Küldjön és nyerjen!” nyereményjáték sorsolását, amelyben a tavalyi fogási beszámolók kerültek terítékre. A mennyiségi top halfaj babérokat ezúttal sokkal határozottabban aratta le a ponty, a folyóvízek közül magasan vezet a Kettős-Körös.

Egyre több az influenzaszerű megbetegedés Békés vármegyében, ám a háziorvosok szerint a járvány tetőzése még várat magára. Gyakran fordulnak felső légúti megbetegedéssel orvoshoz a felnőtt korosztályból, illetve a nagyobb gyermekekkel, ám a kisgyermekek és óvodások azok, akiket leginkább érint a nyavalya. Egyes óvodákban egész csoportok hiányoznak betegség miatt. Kórházainkban látogatási tilalom van.

Kétegyházi olvasónk, Dénesi Sándor Sebastián küldte be azt a felvételt, melyen egy különös légköri jelenség körvonalazódik.

Díjazták az előző év legeredményesebb békéscsabai sportolóit, edzőit és egyesületeit azon az élsportolói fogadáson, amelynek kedden a városi sportcsarnok adott otthont. A rendezvényen átadták a Békéscsaba Sportjáért kitüntetéseket dr. Dányi Józsefnek és Szigeti Csabának. Bekerült Békéscsaba Halhatatlan Sportcsillagai közé a számos kiváló tornászt nevelő edzőpáros, Unyatinszkiné Karakas Júlia és Unyatinszki Mihály, valamint a cselgáncsozó Gyáni János.

Első idegenbeli győzelmét aratta az idényben a nemzetközi kupaszereplő Siófokot elkapó, újonc Előre NKSE.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában