Összefoglaló

2023.01.30. 20:28

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 30.

Az új hét első napja sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. január 30-án.

beol.hu

Az ügyvédként dolgozó dr. Bagdi László a város kulturális életét meghatározó alkotói tevékenysége alapján nemrég átvehette a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést. Hírportálunk ezért választotta a hét emberének.

Italozás közben alakult ki vita két férfi között szombaton 17 óra 15 perc körül egy füzesgyarmati házban.

Jelentős mennyiségű kábítószerre társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Békés Vármegyei Főügyészség egy 44 éves, büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő férfi és egy büntetlen előéletű, 36 éves nő ellen.

Egy faszerkezetű filagória ülődeszkája égett szombat délután Szeghalmon, a Szeleskert utca közelében.

Fizetés nélkül akart távozni egy kétegyházi nő egy békéscsabai nagyáruházból.

Január 31-ig érvényesek a 2022-re kiadott lakossági, úgynevezett sárga bérletek, február 1-jétől viszont lejár a türelmi idő, és büntetést kaphatnak azok a lakók, akik úgy állnak meg járgányukkal fizetős területen, hogy nem váltottak sem jegyet, sem bérletet.

Február végéig érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhecskehoteleket, amikkel a lakosság is sokat tehet a beporzó rovarok védelméért – hívta fel a figyelmet hétfőn a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Vésztőről, a Bocskai utcából, egy ház elől pénteken 22 óra előtt egy férfi elvitt egy autót.

Újra felkeresik azokat a településeket és roma közösségeket a Néprajzi Múzeum kutatói, ahol mintegy hatvan éve Erdős Kamill romológus járt, gyűjtött és fotózott. A több hónapja zajló munka alapján májusban vándorkiállítás nyílik.

A kilencvenedik születésnapját ünneplő tarhosi Molnár Istvánt köszöntötte hétfő délelőtt Kürti Sándor, a település polgármestere és Szilágyi Anikó alpolgármester. Molnár Istvánt a humora mostanra sem hagyta el, és mindig szívesen gondol vissza kedvenc hobbijára, a halászatra, amelyet még mintegy két évvel ezelőtt is űzött.

Pénteken rendezték meg az I. HSK légfegyveres lövészversenyt Szarvason, melynek a helyi Honvédelmi Sportközpont adott otthont. Célja a sportlövészet népszerűsítése és az intézmény küldetésének megismertetése volt.

A békéscsabai Pomázi Rebeka is szerepelt a Super TV2 Szerencsekerék című műsorában, ahonnan nem is távozott üres kézzel.

Lezárult a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston tagiskolájának első kupakgyűjtő akciója. Kiss Mihály igazgató óriási papírdobozban nyújtotta át a kupakokat Móricz Levente hozzátartozójának, hogy a születése után agyvérzést szenvedett, huszonnégy órás figyelmet igénylő, tízéves békéscsabai fiú gyógykezelését támogathassák.

Egész évet átfogó rendezvénysorozatot terveznek Mezőberényben a háromszázadik évforduló kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában