Összefoglaló

2023.01.27. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 27.

Péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. január 27-én.

Beol.hu

Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

Egy svájci család utazott el Portugáliába kikapcsolódni, még az év végén. A pihenést akkor váltotta fel a pánik, amikor hétéves fiuk, Jose lenyelt egy gombelemet. Olyan sokszor felhívták már erre a figyelmet....

Terjed az influenza Békésben, ezért jövő hét hétfőtől látogatási tilalmat rendeltek el a csabai és a gyulai, valamint az orosházi kórházban is.

Pénteken reggel fél 7 magasságában árokba sodródott egy autó Kamutnál.

Jótékonysági nyílt napot tart február 11-én, szombaton a békéscsabai Lívia Fodrászszalon a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány támogatása érdekében, a nap teljes bevételét a szervezetnek ajánlják fel.

Az emberek egyre többet költenek az élelmiszerekre és egyre többen vannak olyanok, akik nem tudják kigazdálkodni a megdrágult termékek árát. A statisztikák szerint 2022-ben több mint 42 000 bolti lopást regisztráltak a hatóságok Franciaországban, ami 14 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest.

Tovább javul a diagnosztika pontossága, gyorsul a betegellátás a településen.

Jó hír a nyugdíjasoknak: korábban jöhet a postás az emelt összegű 13. havi nyugdíjakkal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány közösségi oldalán.

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.

Vasárnaptól már a Békés InterCity járatokra is váltható jelentős kedvezményeket biztosító Okosjegy a Budapest és Békéscsaba közötti utazásra – közölte a MÁV-START Zrt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában