Összefoglaló

2023.01.15. 19:50

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 15.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

beol.hu

A katasztrófavédelemnél elmondták, hogy mi miatt keletkezhet tűz, és hogy mit tehet a sofőr

Fotó: Bencsik Ádám

Mozgalmas évet zárt a Hatvanezer Fa Egyesület Békéscsabán. A tavalyi aszály után idén is meg kellett birkózniuk a csapadékhiánnyal, azonban a segítő kezeknek köszönhetően előre tudtak lépni. Poliák Pál alelnök az egyesület idei terveiről is beszélt.

Kigyulladt és teljes terjedelmében lángolt a minap egy autó Békéscsabán, és az előző évben is előfordult több hasonló eset. A katasztrófavédelemnél elmondták, hogy mi miatt keletkezhet tűz, és hogy mit tehet a sofőr.

A megelőzés, a figyelemfelhívás a célja az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét eseményeinek. Orosházán is készülnek a szervezők s mindazok, akik csatlakoznak hozzájuk. Például a kézilabdás hölgyek.

Az Urszinyi-Beliczey kúria a Napsugár Bábszínház otthona lesz tavasztól.

A múlt év végével megszűnt a Békés vármegyei önkormányzatok ivóvízminőség-javító társulásainak konzorciuma, amely nettó 33,86 milliárd forintból megvalósította a hatvanhat települést érintő ivóvízminőség-javító programot.

Gyalogosként is rendkívüli körültekintésre van szükség a téli időszakban – hívja fel az állampolgárok figyelmét az Országos Rendőr-fő­kapitányság.

A magyar női váltó ezüstérmet, Jászapáti Petra pedig bronzérmet nyert a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Letartóztatták azt a férfit, aki a csütörtök éjjel Újbudán egy rendőrt halálra késelt, két másikat pedig megsebesített.

Kivetette magát egy XVII. kerületi panelház 10. emeletéről egy fiatal pénteken este.

Belföldi utasszállító repülőgép zuhant le vasárnap Nepál középső részén. A fedélzetén négyfős személyzet és 68 utas volt. A tragédiában legkevesebb 67 ember meghalt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában