Összefoglaló

2023.01.13. 19:45

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 13.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Bogárzónál, az orosházi kerékpárút végénél találkozott Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője, Dávid Zoltán Orosháza polgármestere és Varga Pál, Kardoskút polgármestere, hogy sajtótájékoztatón jelentsék be: az elnyert TOP-Plusz pályázati keretből az Orosháza - Kardoskút összekötő kerékpárút építése című projekt elnyerte a szükséges forrást.

Az újabb kormányzati támogatásnak köszönhetően továbbra is igénybe vehetik a strandot a pihenésre vágyók és a sportolók egyaránt.

Vármegyénkben is fekete zászlóval és gyászszalaggal tisztelegnek a fővárosban halálra késelt kollégájuk emléke előtt rendőreink.

Szombaton 16 órától sétával emlékeznek Szathmáry Niki eltűnésének huszonötödik évfordulójára. A résztvevők ezúttal is a gyulai művelődési ház és a Törökzugi ABC közötti utat teszik majd meg.

Miért fontos, hogy kik szívják fel a tehetségeket? Miért fontos a nyelv? Mi a megoldás arra, hogy ne töltsön a Z generáció kilenc órát a képernyő előtt? Egyebek mellett ezekről a témákról is szó esett csütörtökön délután a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviseletén, ahol Böszörményi-Nagy Gergely mutatta be Nonkomform című könyvét.

Tudtuk, hogy az utóbbi időben már nagyon beteg volt, de nem akartuk elhinni, amikor csütörtökön reggel megcsörrent a telefon, hogy Béla Vali elhunyt. Örökké nyüzsgő személyiség volt újságíróként és nyugdíjasként egyaránt, mindig csinált valamit, nem tudott egy helyben ülni.

Az óvodás és általános iskolások számára meghirdetett pályázaton arra buzdítják a gyerekeket, rajzolják le, milyenek lennének menyasszonyként, vagy milyennek látják az arákat.

Az enyhe időjárás miatt megkezdődött az idei pollenszezon, a mogyoró virágpora már eléri az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken az MTI-vel.

Több botrányos ügye is volt már Budai Lórántnak, akit Márki-Zay Péterék is támogatnak a január 15-i időközi választáson.

Ujhelyi István igen szoros kapcsolatban volt a brüsszeli botrány főhősével, közösen szerveztek konferenciát, egy európai parlamenti csoportban pedig a görög politikus a főnöke volt a Gyurcsány-párthoz húzó Ujhelyinek. Utóbbi decemberben még tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban lett volna Kailival, most azonban lebukott: fotók bizonyítják, hogy nem mondott igazat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában