Összefoglaló

2023.01.12. 20:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 12.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Sok járművezető gondolja úgy, hogy a gépjármű indításakor automatikusan működő nappali menetfénnyel jól látható a járművük, pedig ilyenkor csak az első lámpák égnek, a hátsók nem, szemben a tompított fényszóróval, ami elöl-hátul láthatóvá teszi a járművet, ezzel is segítve az esetleges balesetek elkerülését. A KRESZ előírása szerint a forgalomban résztvevő járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani, de nem mindegy hogyan tesszük ezt.

Megtartotta szerdán az első ülését 2023-ban a kormány. A legfontosabb feladat az aktuális ügyek áttekintése volt, elsősorban a költségvetéssel foglalkoztak. Emellett az Erasmus programmal kapcsolatos bizottsági döntésről is tárgyaltak – számolt be róla az év első kormányinfóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Egy személyautó az út menti csatornába zuhant szerdán délelőtt Vésztő külterületén, a Szeghalom felé vezető úton. A járműbe senki sem szorult be, de a gépkocsi mindkét utasát a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította.

Csütörtökön érkezik a 15 százalékkal megemelt nyugdíj.

Több témában tartott sajtótájékoztatót Erdős Norbert Tótkomlóson. A várost érintő sikeres pályázatokról számolt be a térség országgyűlési képviselője, majd bemutatta Krcsméri János Andrást, a tótkomlósi Fidesz csoport elnökjelöltjét.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV).

Tévé, telefon, sportpályák és múzeum is van a börtönben, ahol az Európai Parlament szociáldemokrata alelnökét fogva tartják.

Korábban a Soros-érdekeltségbe tartozó Amnesty International magyarországi szervezetét vádolták meg nemi diszkriminációval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában