Újévi köszöntés

2023.01.14. 06:30

A mezőberényi vállalkozókat köszöntötték

Rendhagyó helyszínen, a Mezőberény és Körzete Iparosok és Vállalkozók Egyesülete; az ipartestület épületében tartották meg a vállalkozók hagyományos újévi köszöntését pénteken este Mezőberényben.

P. G.

Fotó: Bencsik Ádám

Siklósi István polgármester köszöntő beszédében elmondta, amikor az önkormányzatnak azon kell gondolkodnia, hogy az energiaválság közepette miként tudja kifizetni, illetve kigazdálkodni a rezsiköltségeit, akkor nem tartották volna etikusnak, ha a városházán, a szokásos módon szervezték volna meg a programot. 

– Megkeresésünkre az ipartestület szinte hihetetlen gyorsasággal és rugalmassággal intézte el, hogy minden rendelkezésre álljon, köszönet illeti az egyesületet mindezért – hangsúlyozta.

Kurilla Olivér, a Mezőberény és Körzete Iparosok és Vállalkozók Egyesülete elnöke és Siklósi István polgármester
Fotós: Bencsik Ádám

A polgármester a hagyományoknak megfelelően elsőként az előző évet elemezte.

– A 2022-es esztendő egy nagyon szép, sikeres, végig vihető évként kezdődött. Ez tulajdonképpen meg is valósult, de az utolsó negyedév az önkormányzatot is komolyan sújtotta, szembesülnünk kellett az energiaárak emelkedésével – tette hozzá. Szólt arról, hogy tavaly átadták a bölcsőde bővítését, a gyerekek és a pedagógusok birtokba vették a tornaszobát a Kodály úti óvodában, elkészült a piaccsarnok felújítása, mellette pavilon épült, és elindult egy belvizes program, ami még most is zajlik. A város négy pályázatot is nyert 2022 év vége felé, a szociális otthon energetikai korszerűsítésére és a Magyarvégesi óvoda bővítésére, illetve korszerűsítésére egyaránt támogatást kaptak, egészségügyi fejlesztés valósulhat meg a volt úttörőházban és egy Élhető település elnevezésű projektben szeretnék a Kossuth tér nyugati végét fejleszteni, valamit a Hosszú-tónál egy komolyabb beruházást megvalósítani. A polgármester kitért az őket sújtó nehézségekre és az idei tervekre is.

Kurilla Olivér, a Mezőberény és Körzete Iparosok és Vállalkozók Egyesülete elnöke elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy ebben az évben székházuk adhatott otthont a hagyományos újévi köszöntőnek. Szólt a 137 éves helyi ipartestület múltjáról, tevékenységéről és céljaikról, elképzeléseikről egyaránt.

A beszédeket követően pohárköszöntőt mondott Borgula Péter, aki tavaly édesapjával, Borgula Györggyel közösen érdemelte ki a „Mezőberény Vállalkozója” elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában