Békéscsaba

2023.01.27. 16:05

A koraszülöttmentők javára csattognak az ollók a szalonban

Jótékonysági nyílt napot tart február 11-én, szombaton a békéscsabai Lívia Fodrászszalon a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány támogatása érdekében, a nap teljes bevételét a szervezetnek ajánlják fel – jelentette be a helyszínen megtartott pénteki sajtótájékoztatón Recskiné Bunzel Lívia, a szalont vezető bronzkoszorús fodrászmester. Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány elnöke elmondta, minden támogatás nagy segítséget jelent.

Papp Gábor [email protected]

Együttműködést jelentettek be a Lívia fodrászszalon és a koraszülöttmentők között

Fotó: Bencsik Ádám

Február 11-én, szombaton a szalon egész csapata azért dolgozik, hogy segítse a Viharsarki koraszülöttmentő csapatát, a nap teljes bevételét az alapítvány számára ajánljuk fel – mondta el az akció kapcsán Recskiné Bunzel Lívia. A szalont vezető fodrászmester kiemelte, nagyon fontosnak tartják, hogy minden koraszülötthöz eljusson a megfelelő segítség, ennek támogatására hívták életre az akciót. Az említett szombaton negyven vendég frizuráját készítik majd el, akik személyre szabott tanácsadást és hajápolást is kapnak majd. A lehetőségre előzetesen regisztrálni szükséges.

Recskiné Bunzel Lívia kérdésünkre kiemelte, ő is édesanya, van egy kisfia, ezért is tartja fontosnak az alapítvány munkáját.

– Emellett személyes ismeretségünk, kötődésünk is van, hiszen egyik kolléganőnk férje maga is koraszülöttmentős – tette hozzá a szakember, aki szólt arról is, hogy minden évben szerveznek egy-egy jótékonysági kampányt.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed ismertette, a mentőautó működtetésével már 720 koraszülöttnek és beteg csecsemőnek tudtak segíteni.

– A jó lelkű, segíteni akaró embereknek, az adományozóknak és természetesen a koraszülöttmentő fantasztikus csapatának, önkénteseknek, szakembereknek, járművezetőknek köszönhetően a koraszülöttek és a csecsemők időben megkapják a legjobb ellátást, pont úgy mintha Budapesten vagy Szegeden élnének – hangsúlyozta az alapítvány elnöke. – Minden forintnak megvan a helye, minden támogatás rendkívül sokat jelent.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed kérdésünkre kifejtette, tavaly még a korábbi éveknél is több alkalommal volt szükséges a koraszülöttmentőre. 

– Számos alkalommal megfordultunk az Országos Kardiológiai Intézetben, sürgős beavatkozás miatt kellett szállítanunk szívfejlődési rendellenességgel született gyermekeket. A budapesti Szemészeti Klinikán, illetve Szegeden, Debrecen irányában is több alkalommal jártunk – fogalmazott. A szakember megerősítette, nem csak koraszülötteket, hanem hatvan centiméteres hosszig és hat kilós testsúlyig csecsemőket is szállítanak.

– Az adományok több szempontból is fontosak – emelte ki. – A segítségükkel folyamatosan tudjuk cserélni az elhasználódott drága műszereket, eszközöket, különösen a lélegeztetési eszközöket. A biztosításokat, az üzemanyagot és a béreket is biztosítanunk kell.

Kitért arra, hogy a gépkocsivezetők fele önkéntesen, ingyenesen dolgozik, amely meglehetősen jelentős támogatásnak számít.

A KoraPark fejlesztése is zajlik

Vannak adományozók, akik egy-egy hosszabb, például budapesti, szegedi vagy éppen kecskeméti, kalocsai utat finanszíroznak. Ilyenkor ők állják a benzinköltségeket, amelyet az út megtétele után átadnak az alapítványnak.

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány egy teljesen új projektet is elindított, amelynek részeként az egykori gyulai Bodoki-majorban családi szabadidő- és fejlesztőközpontot alakítanak majd ki KoraPark néven. 

– Tavasszal folytatjuk a terület rendbe tételét, kerítést építünk ott – szólt az elképzelés jelenlegi állásáról. – Ugyancsak tavasszal már több csapatépítő rendezvényt is szeretnénk szervezni a parkban. Nagyon sok családi programot szeretnénk odavinni, akár a koraszülött napot is ott tartanánk meg, ha a lehetőségek megengedik. Lépésről lépésre haladnánk előre, hogy egy olyan létesítmény jöjjön létre, amely a koraszülöttként világra jött gyermekeknek és szüleiknek, illetve nagyszüleiknek, de valamennyi családnak kellemes időtöltést biztosít majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában