Start-közfoglalkoztatás

2023.01.28. 19:26

A jó, Magyarbánhegyesen készült seprűnek van s lesz is piaca

A Start-közfoglalkoztatásban elvégzett munka Magyarbánhegyes javát, gyarapodását szolgálja. 2022-ben 75 fő foglalkoztatását oldotta meg így az önkormányzat, a mezőgazdaságban dolgoztak negyvenöten, helyi érték programban tizenöten, a szociális programelemben szintén tizenöten kaptak feladatokat.

Cs. I.

A maguk által készített géppel a cirok kalászáról lehúzzák a cirokmagot

Forrás: BMH

Sódarné Varga Gyöngyi polgármester elmondta, erre a fajta foglalkoztatásra lesz lehetőségük a folytatásban is.

– A seprűkészítést folytatjuk, a késztermékünknek piaca is van. A dohánytermelés szinte egész évben ad feladatot, a tavaszi ültetéstől a télen végzett csomózásig. A fóliánkban már zöldell az őszi fokhagyma - sorolta a település vezetője. A községben a közmunkásokkal nap mint nap lehet találkozni, a körletrendezésre nagy igény és szükség is van. Ürítik a kukákat, takarítanak, a közelmúltban – lakossági kérésre – telepítettek újabb padot a patika közelében – tette hozzá a település vezetője.

A terv már elkészült, 2023 március 1-től, Magyarbánehegyesen 65 főnek biztosít az önkormányzat munkát. A mezőgazdaságban 36, a helyi sajátosságokra épülő programban (faipari, településfejlesztés, seprűkötés) 14 fő, a szociálisban 15 fő kap feladatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában