Millió lépés az életért

2023.01.09. 15:34

A hetedik helyig gyalogolt az orosházi csapat

Millió lépés az életért országos programhoz csatlakozott egy lelkes orosházi kis csapat. A Székács evangélikus iskola pedagógusai és egy diák a mozgásprogram hetedik helyére büszke.

Cs. I.

Balról: Deák Péter, Szőke-Kilián Szilvia, Patakfalvi János, Schmittinger Anikó, Csizmadia Szabolcs. Fotó: BMH

A 2022-es Millió lépés az életért – A Szív útja kihívás egy társadalmi célú egészségkampány volt, amelyben megismerték a szív- és érrendszer működését, betegségeinek megelőzését, a szívátültetés történetét, miközben 10 héten át mozogva fittebbek, egészségesebbek lettek. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége ingyenes programját a Magyar Kardiológusok és a Magyar Hypertonia Társaság is támogatta.

A tavaly szeptembertől 10 héten át tartott kihíváshoz mindössze annyit kellett tenni, hogy a nevezők letöltötték az okostelefonos applikációt,  majd elindultak s mozogtak.

Az orosháziak szép eredményt értek el. Hírportálunknak elmondták, Alföldi sétálók nevű csapatuk a 7. helyen zárta a kihívást 6 452 790 lépéssel. A csapat vezetője, Patakfalvi János egyéniben 13. helyezett lett 2 230 466 lépéssel, ezzel a férfiak között összesítve 6. helyezést ért el. Ő egyébként a szervátültetettek között, összesítésben országosan lett a második.

A sétálók csapata: Patakfalvi János, Deák Péter, Schmittinger Anikó, Szőke-Kilián Szilvia, valamint Csizmadia Szabolcs, az iskola gimnazistája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában