Gondozási Központ

2023.01.25. 09:48

A fűtési szezon idejére átköltöztették az intézményeket Lőkösházán

A községben is összevonásokkal észszerűsítik a kistérségi szociális intézmény lőkösházi telephelyének működését. Szűcsné Gergely Györgyi polgármester elmondta, hétfőn a fűtési szezon idejére a közösségi színtérbe költözött a Lőkösházi Gondozási Központ, valamint a gyermekjóléti és a családsegítő szolgálat.

Ny. L.

Forrás: Facebook

Fodor Bélánénak, a gondozási központ vezetőjének és Lakatos Béla informatikusnak a közreműködésével alakították ki az új szolgáltatási helyszínt, és hétfőn lezajlottak a költözéssel kapcsolatos munkálatok.

– A könyvtárba költöztetéssel jelentős működési költséget, elsősorban gázdíjat tud majd az intézmény megspórolni – hangsúlyozta Szűcsné Gergely Györgyi. – Az eddig nyújtott szociális alapellátási formák továbbra is elérhetők lesznek az új helyszínen.  A fűtési szezon végével pedig visszaáll a régi rend. A könyvtárban elérhető szolgáltatásokat – például falugazdász, ügysegéd – e héttől a községházán vehetik igénybe az emberek. 

Szűcsné Gergely Györgyi ismertette, a könyvtár működését érinti, hogy elsősorban a kölcsönzést heti egy alkalommal, péntekenként 12 és 16 óra között veheti igénybe a lakosság. Hozzátette, a fénymásolási szolgáltatást ezentúl a polgármesteri hivatalban biztosítják.

A polgármester kitért arra, köszönettel tartoznak a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye vezetőségének és valamennyi közreműködő hatóságnak a gyors ügyintézésért. A lényeg, hogy új helyen, de továbbra is a lakosság szolgálatában működik a lőkösházi szociális alapellátó intézmény. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában